Ons Bedrijf

Sinds 1949 compounderen, granuleren en extruderen wij kunststoffen. Wij zijn gespecialiseerd in klantspecifieke profieloplossingen door middel van mono-, co-, tri- of quad-extrusies.

Met een eigen ontwikkelafdeling en door toepassing van de nieuwste technieken zijn wij in staat om te voldoen aan de gevraagde specificaties van onze klant. Onze klanten bevinden zich wereldwijd en in verschillende industrietakken zoals automotive, zonwering, sanitair en transport.

Onze missie

Topklanten wereldwijd voorzien in duurzame business-to-business oplossingen met hoogwaardig geëxtrudeerde kunststofproducten met een hoge toegevoegde waarde, verwachtingen overtreffen door in ontwikkeling en realisering van hun succes maximaal te ondersteunen. Uitblinken in
klantgerichtheid, kwaliteit en deskundigheid.


Onze Business Units

Onze klanten in deze business unit stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit van ons product én onze organisatie. Zij stellen hoogwaardige en veeleisende specificaties vast en onze uitdaging is om daar volledig aan te voldoen.

Voordat we gaan produceren heeft de klant veelal door middel van audits getoetst of wij in staat zijn om constante kwaliteit te leveren. Procesbeheersing en efficiencyverbetering staan centraal in de business unit Spexx-work.

Onze klanten in deze business unit bevinden zich vooral in de marktsegmenten automotive, apparatenbouw, medisch en witgoed.

Spoilers
Onderdeel van een wisblad
Mechanism covers, side covers, guide rollo’s, spacers

In deze business unit vraagt de klant ons bewust om mee te ontwikkelen en mee te denken in product concepten. Op basis van de gevraagde functionaliteit van het eindproduct komen wij met de beste oplossing op het gebied van extrusie. Dit kan mono-, co-, tri- of zelfs quatro-extrusie techniek zijn.

Samen met de klant zetten we onze creatieve ideeën om in succesvolle producten. Onze performance gaat verder dan alleen het leveren van een kwalitatief goed profiel, we bieden onze klanten een duurzame oplossing!

Onze klanten in de business unit Co-crexx bevinden zich in veel verschillende markten, waaronder de zwembad-, koffer- en zonweringsindustrie.

Lamellen
Afdekking van zwembaden
Telescoopstuk
Profielen in stofzuigers

In de business unit Mel-dexx produceren we onze eigen producten voor de transportbanden-, sanitair- en reclame industrie. Onder een specifieke productnaam en logo produceren we onder andere meenemers en V-snaren voor transportbanden, magneet- en afdichtprofielen voor douchecabines en doosletterprofielen voor lichtreclame.

Ons product en merk wereldwijd met dezelfde kwaliteit!

Douchestrips
Profielen in douchecabines
Snaren en meenemers
Worden verlast op transportbanden

Onze afdelingen

Meldon ontwikkelt en produceert kunststof extrusie profielen. Dit betekent dat wij vakmensen in huis hebben op het gebied van het ontwikkelen en produceren van kunststofmaterialen, gereedschappen (matrijzen) en extrusieprocessen en –profielen. Meer dan de helft van onze organisatie bestaat dan ook uit technische medewerkers die met name terug te vinden zijn in de afdelingen productie, ontwikkelgroep en engineering & services.

Onze medewerkers van de sales & marketing afdeling benaderen onze markt en maken afspraken met onze klanten. Via een ontwikkel- en inkoopproces komt uiteindelijk een productieproces tot stand en kan de klant beleverd gaan worden. Onze afdeling customer service & logistics schakelt continu tussen klant en productie om onze afspraken zo optimaal mogelijk waar te kunnen maken. Vanuit de stafafdelingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu, ict, personeel & organisatie en finance wordt ter ondersteuning aan en verbetering van de totale organisatie gewerkt.

President / CEO Finance QSHE ICT HR Sales & Marketing Development Operations
Terug naar boven