Ontwikkelgroep

De ontwikkelgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van kunststof extrusieproducten, van bijbehorende productgebonden extrusiegereedschappen en van bijbehorende processen.

Waarom werken in de ontwikkelgroep?

Het werk van de ontwikkelgroep begint zodra er vanuit de afdeling verkoop een opdracht binnenkomt . Er moet een product, extrusiematrijs en productieproces ontwikkeld worden, om uiteindelijk tot levering van kunststof extrusieprofielen te komen.

Binnen de ontwikkelgroep werken daarom verschillende specialisten, die nauw met elkaar samenwerken, om het ontwikkelproces van eerste pennenstreek tot eerste productierun te realiseren.

Deze specialisten werken in veel gevallen in multidisciplinaire teams, aangestuurd door de Project Manager Product Development. Deze project manager is verantwoordelijk voor de (klantordergestuurde) ontwikkeling en realisatie van eindproducten. Met andere woorden, de Product-ontwikkelgroep is de schakel tussen Verkoop en Productie.

Materiaal Specialist

De Materiaal Specialist ontwikkelt, implementeert en optimaliseert grondstofrecepturen voor de productie van kunststof extrusieproducten.

Product Engineer

De Product Engineer ontwikkelt en optimaliseert kunststof extrusieproducten, productgebonden gereedschappen (matrijzen) en productverpakking.

Proces Engineer

De Proces Engineer ontwikkelt, optimaliseert en implementeert beheersbare kunststof extrusieprocessen, productnabewerkingsprocessen en productverpakkingsprocessen.

Gereedschapsmaker

De Gereedschapsmaker maakt en repareert de productgebonden gereedschappen (matrijzen), voor de extrusie van kunststof producten en voor bijhorende volgapparatuur.

Met een eigen ontwikkelafdeling en door toepassing van de nieuwste technieken zijn wij in staat om te voldoen aan de gevraagde specificaties van onze klant. Onze klanten bevinden zich wereldwijd en in verschillende industrietakken zoals automotive, zonwering, sanitair en transport.

Spoilers
Onderdeel van een wisblad
Mechanism covers
side covers, guide rollo’s
Lamellen
Afdekking van zwembaden
Telescoopstuk
Profielen in stofzuigers
Douchestrips
Profielen in douchecabines
Snaren en meenemers
Verlast op transportbanden
Terug naar boven

Wil jij ook werken in onze ontwikkelgroep?

Heb je geen geschikte vacature gevonden die aansluit bij jouw wensen en profiel? Wij zoeken altijd mensen voor onze ontwikkelgroep!

Open sollicitatie

"Een goede bedrijfscultuur en het maken van hoogwaardige kunststof producten, dat maakt Meldon!"

Egbert Kemper
Werkvoorbereider

"Ik werk graag bij Meldon, door de collegiale sfeer, vrijheid en de veelzijdigheid in mijn werk."

Andrea Poen
Operator

"Meldon past bij mij. Secuur en efficiënt werken en mooie producten maken binnen een familiaire sfeer."

Leon Vink
Hoofdoperator productie

"Ik heb een uitdagende baan in een ontspannen sfeer, bij een bedrijf met een duidelijke visie op de toekomst."

Willem Linschoten
Teamleider Productie